Eandis en Pidpa zijn begin februari gestart met de aanleg van gas, elektriciteitsleiding en waterleiding in de Bergstraat in Heist-centrum. De werken vinden plaats in de zone van de parkeerstrook en stoep. Aansluitend voert het gemeentebestuur onderhoudswerken uit aan de stoep in de Bergstraat.

Werken Eandis en Pidpa: van Molenstraat tot Binnenweg
Eandis en Pidpa zijn momenteel bezig met de overkoppeling van de huisaansluitingen van de woningen. Deze werken brengen slechts lokale hinder mee. De overkoppelingswerken gas en waterleiding zullen vermoedelijk duren tot eind mei. Vervolgens wordt de bestrating terug hersteld.

Werken Pidpa: van Binnenweg tot Leopoldlei
Pidpa gaat in deze zone een bijkomende leiding aanleggen. Het tracé van de leiding bevindt zich hier in de stoep. Er wordt gewerkt in zones van ongeveer 15 meter om de hinder te beperken. Deze werken zijn op 10 maart gestart. De aanleg van de hoofdleiding duurt vermoedelijk tot half april. De overkoppeling van de huisaansluitingen zal duren tot eind mei. Daarna wordt de bestrating terug hersteld.

Werken gemeentebestuur: onderhoudswerken aan de stoepen
• De gemeente voorziet onderhoudswerken aan de stoepen in de Bergstraat. De stoepen worden lokaal hersteld (verzakkingen worden weggewerkt).
• De bomen worden verwijderd uit de plantvakken. Deze vakken worden bestraat.
Daarna worden bijkomende plantbakken met bomen geplaatst.
• Er worden nieuwe fietsenstallingen geplaatst.

Deze werken starten vermoedelijk half april en worden afgestemd op het verloop van de werken van de nutsmaatschappijen. Er wordt altijd lokaal gewerkt. De hinder wordt zo beperkt mogelijk gehouden.

Er wordt getracht om zoveel mogelijk herstellingen uit te voeren vóór de braderij (einde juni).
Indien het mogelijk is, worden de boombakken nog voor de zomer geplaatst. Kan dit niet meer, dan wordt de plaatsing uitgesteld naar het najaar.